Left Turpināt iepirkties
Jūsu pasūtījums

Jūsu grozā nav nevienas preces

Veikals pasūtījumus nepieņem.
Kātu selerijas

Kātu selerijas

Kātu selerija: glabāšanas laiks un uzglabāšana

Selerijas, pazīstamas arī kā selerijas vai baltās selerijas, pieder umbelliferae ģimenei (Apiaceae). Dārzeņi ir ļoti populāri, un tos var ēst gan neapstrādātus, gan termiski apstrādātus. Selerijas ir ideāli piemērotas salātiem un kā piedeva gaļas ēdieniem un zupām.
Selerijas ir pieejamas visu gadu, bet galvenokārt tiek importētas no Spānijas, Itālijas un Izraēlas. Latvijas selerijas ir pieejamas no jūnija līdz oktobrim. Šeit varat uzzināt, kā vislabāk uzglabāt un kad selerijas ir sliktas.

Cik ilgi glabājas selerijas?

Pareizi uzglabājot, selerijas kātiņus ledusskapī var uzglabāt līdz divām nedēļām. Sasaldētus neapstrādātus selerijas kātus var uzglabāt apmēram divus mēnešus. Blanšētu un sasaldētu seleriju glabāšanas laiks ir līdz 12 mēnešiem.

Kad selerijas ir sliktas?

Slikto seleriju var atpazīt pēc tās raibās mizas un mīkstās tekstūras. Ja selerijas ir šādā stāvoklī, tās vairs nevajadzētu ēst.