Salāti
Salāti: glabāšanas laiks un uzglabāšana
Svaigi, kraukšķīgi salāti ir laba alternatīva ēdienkartē, īpaši vasarā.
Papildus klasiskajiem ledus salātiem (frillice), dažādi salātu veidi pamatā tiek iedalīti salātos un lapu salātos . Pie salātiem pieder
eskarols , romiešu salāti, ledus salāti, lollo bionda, lollo rosso, rukola, batavia, ozola lapu salāti un frīzes. Lapu salātos ietilpst Catalonga, cigoriņi, mangoldi, portulaks un radicchio. Katram no šiem salātiem ir sava sezona, kad tas garšo vislabāk.
eskarols , romiešu salāti, ledus salāti, lollo bionda, lollo rosso, rukola, batavia, ozola lapu salāti un frīzes. Lapu salātos ietilpst Catalonga, cigoriņi, mangoldi, portulaks un radicchio. Katram no šiem salātiem ir sava sezona, kad tas garšo vislabāk.
Cik ilgi salāti uzglabājas?
Principā lapu salātus nevar uzglabāt ilgi, jo tie ātri novīst, tāpēc tos vajadzētu iegādāties tikai svaigus, kad tas ir nepieciešams. Svaigi salāti ledusskapja dārzeņu atvilktnē uzglabāsies divas līdz trīs dienas . Lai palēninātu nogatavināšanas procesu ledusskapī, uz mitras drānas uzpiliniet dažus pilienus citrona sulas vai etiķa un ietiniet tajā salātus. Tas novērš vītuma pazīmes un var aizsargāt pret barības vielu zudumu salātos.
Cik ilgi glabājas gatavie salāti?
Gatavu salātu gadījumā vēl lielāka uzmanība jāpievērš ātram patēriņam pēc iegādes. Tā kā gatavie salāti jau ir sagriezti un sajaukti dažādi veidi, iepakojumā var ātri attīstīties baktērijas. Tāpēc vislabāk ir pievērst uzmanību derīguma termiņam un lietot gatavos salātus dažu dienu laikā .
Kad salāti ir slikti?
Svaigus salātus var atpazīt pēc stingrām salātu lapām un bagātīgas, zaļas krāsas. Lollo Rosso ir izņēmums, jo tam ir violeti sarkanīga krāsa. Svaigu salātu indikators var būt arī augsnes atliekas. Pērkot salātus, jāraugās, lai kāts būtu pēc iespējas vieglāks un svaigāks. Ja kātiņa griezuma virsma jau ir brūna, salāti ir vecāki un tie nekavējoties jāēd.
Pēc mīkstajām, krunkainajām salātu lapām var noteikt, kad jūsu salāti vīst. Šajā stāvoklī salātus joprojām var droši ēst, taču jums tas jādara drīz.
Salātu bojājuma pazīmes ir lipīga. Mitrums ir ideāla augsne baktērijām un pelējuma sēnītēm, tāpēc, ja parādās šīs pazīmes, salātus vairs nevajadzētu ēst.
Pēc mīkstajām, krunkainajām salātu lapām var noteikt, kad jūsu salāti vīst. Šajā stāvoklī salātus joprojām var droši ēst, taču jums tas jādara drīz.
Salātu bojājuma pazīmes ir lipīga. Mitrums ir ideāla augsne baktērijām un pelējuma sēnītēm, tāpēc, ja parādās šīs pazīmes, salātus vairs nevajadzētu ēst.
Kā salātus var uzglabāt ledusskapī?
Salātus vienmēr vajadzētu turēt ledusskapja dārzeņu nodalījumā. Pirms salātu uzglabāšanas ir jānoņem visas sausās vai brūnās salātu lapas un visas sapuvušās daļas. Salātu galviņa jāuzglabā perforētā folijas maisiņā. Tādā veidā salātu galviņa uzglabāsies vairākas dienas. Kā alternatīvu varat izmantot kastīti. Taču kastīti nedrīkst aizvērt, citādi nevar izplūst mitrums, kas nozīmē, ka salāti ātrāk bojājas.
Padoms uzglabāšanai ledusskapī: Salātus vislabāk ledusskapī turēt nemazgātus.
Padoms uzglabāšanai ledusskapī: Salātus vislabāk ledusskapī turēt nemazgātus.
Vai jūs varat sasaldēt salātus?
Lielākā daļa salātu veidu nav piemēroti sasaldēšanai, jo sasaldēšanas rezultātā salātu lapas novīst, kļūst mīkstas un nav derīgas lietošanai pārtikā. Tāpēc salātus labāk glabāt ledusskapī un pēc vajadzības iegādāties svaigus.
Kāds ir labākais salātu uzglabāšanas veids?
Vienmēr uzglabājiet salātus ledusskapī. Nekādā gadījumā neglabājiet salātu galviņu nogatavojušos augļu, piemēram, tomātu vai ābolu, tuvumā. Nogatavošanās augļi izdala nogatavošanās gāzi etilēnu. Nogatavināšanas gāze paātrina nogatavināšanas procesu, un salāti ātrāk bojājas. Turklāt salātus nedrīkst sasmalcināt. Gatavus iepakotos salātus ledusskapī vajadzētu uzglabāt tikai īsu laiku un pirms lietošanas nomazgāt.
Padoms: sagrieztus salātus uzglabājiet ietītus dvielī vai saldētavas maisiņā, kas izklāts ar papīra dvieļiem. Mitrumu no salātiem uzsūc dvielis vai virtuves papīrs, un salāti ilgāk saglabājas svaigi.
Padoms: sagrieztus salātus uzglabājiet ietītus dvielī vai saldētavas maisiņā, kas izklāts ar papīra dvieļiem. Mitrumu no salātiem uzsūc dvielis vai virtuves papīrs, un salāti ilgāk saglabājas svaigi.