Left Turpināt iepirkties
Jūsu pasūtījums

Jūsu grozā nav nevienas preces

Veikals pasūtījumus nepieņem.
Ķirbji

Ķirbji

Ķirbis: glabāšanas laiks un uzglabāšana

Ķirbis ir ideāls ziemas dārzenis, un to var izmantot dažādos veidos.

Papildus populārajai ķirbju zupai ķirbi var cept arī cepeškrāsnī kā piedevu, pagatavot kā ķirbju pīrāgu vai pagatavot visdažādākajos veidos.

Papildus pagatavošanas metodēm ķirbis ir arī īpašs dārzenis rudenim daudzo dažādo šķirņu dēļ. Visā pasaulē ir zināmas aptuveni 800 šķirnes. Daudzas šķirnes var ēst arī ar mizu. Šeit jūs varat uzzināt, kā ķirbjus vislabāk uzglabāt un kā noteikt, kad ķirbis ir slikts.

Cik ilgi ķirbis glabājas?

Kopumā ķirbi var uzglabāt vairākus mēnešus, tikai tad, kad ķirbis ir sagriezts, tas jāizlieto dažu dienu laikā.

Dažādu ķirbju šķirņu glabāšanas laiks īsumā

  • Hokaido ķirbju glabāšanas laiks ir līdz 8 mēnešiem
  • Maskata de Provansas ķirbju glabāšanas laiks ir līdz 6 mēnešiem
  • Sviesta ķirbi var uzglabāt līdz 3 mēnešiem
  • Spageti ķirbja glabāšanas laiks ir līdz 8 mēnešiem

Kad ķirbis ir slikts?

Pirmkārt, jāņem vērā, ka dekoratīvie ķirbji nav piemēroti lietošanai pārtikā, taču, tā kā mazus eksemplārus var būt grūti atšķirt no ēdamajiem ķirbjiem, vienmēr vispirms nogaršojiet tos. Lai pārbaudītu, vai ķirbis joprojām ir labs, vispirms jānogaršo gabaliņš no neapstrādāta ķirbja mīkstuma. Ja tas garšo rūgti, to vairs nevajadzētu lietot kā pārtiku, jo rūgtvielas var izraisīt sliktu dūšu un sāpes vēderā.

Tāpat jāpievērš uzmanība tam, vai ķirbim nav sasitumu vai citas traumas. Arī kātiņam joprojām jābūt tur, lai noteiktu, vai ķirbis nav bojāts. Ssasitumi samazina glabāšanas laiku, un ķirbim var ātri parādīties sapuvuši plankumi.