Left Turpināt iepirkties
Jūsu pasūtījums

Jūsu grozā nav nevienas preces

Veikals pasūtījumus nepieņem.
Kolrābji

Kolrābji

Kolrābji: glabāšanas laiks un uzglabāšana

Kā nozīmīgs uzturvielu, piemēram, C vitamīna un minerālvielu avots, kolrābji ir gaidīts viesis latviešu virtuvē. Dārzeņus var izmantot dažādos veidos. To var ēst neapstrādātu vai neskaitāmos citos veidos.
Kolrābju sezona ilgst tikai no maija līdz oktobrim. Pārējos mēnešos ražas nav. Tāpēc rodas jautājums, kā dārzeņus vislabāk uzglabāt ilgtermiņā un kā noteikt, kad kolrābji jau ir slikti.

Cik ilgi kolrābji glabājas?

Pareizi uzglabājot, kolrābjus ledusskapī var uzglabāt apmēram četrpadsmit dienas. Pēc šī laika kolrābji garšo kā "koksne".
  • Lai tos pareizi uzglabātu, novietojiet dārzeņus dārzeņu nodalījumā mitrā drānā.
  • Uzglabājot bez šīs piesardzības, kolrābji uzglabāsies apmēram septiņas dienas.
  • Kolrābjus var sasaldēt apmēram uz gadu.
  • Sagrieztus kolrābjus vajadzētu ēst nekavējoties.

Kad kolrābji ir slikti?

Svaigus kolrābjus var atpazīt pēc kraukšķīgām zaļām lapām. Viena pazīme, ka kolrābji ir slikti, ir vītušas lapas. Pārplīsusi miza arī ir slikta kolrābja pazīme.

Ja pamanāt "koksnes" garšu, tā nav bojājuma pazīme. Lielie kolrābji vai ilgstoši glabāti parasti garšo kā "koksne". Pat balti plankumi nav indīgi, kolrābji joprojām ir ēdami.

Vai jūs varat sasaldēt kolrābjus?

Kolrābji ir viens no dārzeņiem, ko var bez problēmām sasaldēt. Tomēr pirms sasaldēšanas ir nepieciešama neliela sagatavošana. Pirms sasaldēšanas noņemiet lapas un pilnībā nomizojiet kolrābjus. Jums arī jānoņem saknes pamatne bumbuļa apakšpusē. Pēc tam sagrieziet kolrābjus kumosa lieluma gabaliņos (šķēlēs vai kubiņos).

 

Tagad ir divi veidi, kā sasaldēt kolrābjus. Viens veids, kolrābju gabaliņus var blanšēt. Lai to izdarītu, īsi applaucējiet gabalus ar karstu ūdeni un pēc tam noskalojiet tos ar aukstu ūdeni. Cits veids, jūs varat ievietot neapstrādātus kolrābju gabalus saldētavas maisiņā saldētavā. Pat ja kolrābji atkausējot kļūst sulīgi zaļi, tas garšā neatspoguļojas.