Left Turpināt iepirkties
Jūsu pasūtījums

Jūsu grozā nav nevienas preces

Veikals pasūtījumus nepieņem.
Saknes selerijas

Saknes selerijas

Saknes selerijas: glabāšanas laiks un uzglabāšana

Selerijas ir populāra virtuves sastāvdaļa.

Tāpat kā tās radiniekā, kātu selerija, tajā ir daudz svarīgu uzturvielu, kas padara to par veselīgu pārtiku.

Selerijā ir augsts vitamīnu un minerālvielu saturs, dārzenis ir arī ļoti zems kaloriju daudzums un tiek daudzveidīgi izmantots virtuvē. To var audzēt ārā no augusta līdz novembrim.

Tātad, ja audzējat pats savu seleriju un vēlaties to baudīt pārējā gada laikā, jums jāzina, kā to vislabāk uzglabāt. Šeit var uzzināt, kas jāņem vērā, uzglabājot un cik ilgi seleriju var uzglabāt.

Cik ilgi uzglabājas selerija?

  • Pareizi uzglabājot, saknes seleriju var uzglabāt ledusskapja dārzeņu nodalījumā līdz divām nedēļām.
  • Saldētu neapstrādātu seleriju var uzglabāt saldētavā līdz sešiem mēnešiem.
  • Saldētu vārītu seleriju var uzglabāt līdz trim mēnešiem.

Kad selerija ir slikta?

Ja selerija ir mīksta, tā ir bojāšanāš pazīme. Tāpat tumši brūni plankumi ir pirmais signāls, ka selerijas ir sliktas. Svaigai selerijai jābūt stingrai un sausai.

Vai jūs varat sasaldēt seleriju?

Jā, jūs varat sasaldēt seleriju. Dārzeņi ir piemēroti sasaldēšanai gan neapstrādāti, gan termiski apstrādāti. Atšķirībā no citiem dārzeņu veidiem, tos iepriekš blanšēt nav absolūti nepieciešams. Pirms sasaldēšanas seleriju vislabāk sagriezt mazos gabaliņos. Ir svarīgi, lai selerija pirms ievietošanas saldētavā būtu hermētiski iepakota. Selerijas var uzglabāt dziļi sasaldētas līdz 6 mēnešiem.