Kazenes
Kazenes: glabāšanas laiks un uzglabāšana
Kazenes ne tikai garšo neticami garšīgi un daudzveidīgi pagatavojamas virtuvē, tās satur arī daudz veselīgu uzturvielu.
Tās ir bagātas ar C vitamīnu, folijskābi un dzelzi. Turklāt garšīgās ogas ir arī laba uzkoda ar tikai 43 kalorijām uz 100 g.
Cik ilgi glabājas kazenes?
Kazenes ir ārkārtīgi delikātas un nav piemērotas ilgstošai uzglabāšanai. Ideālā gadījumā augļus vajadzētu ēst iegādes dienā.
Ja kazenes nevar ēst uzreiz, atkarībā no uzglabāšanas veida tās var uzglabāt šādi :
- Ledusskapī kazenes uzglabāsies vienu līdz septiņas dienas.
- Saldētas kazenes var uzglabāt vismaz 12 mēnešus.
Kad kazenes ir sliktas?
Vai jūs varat sasaldēt kazenes?
Kāds ir labākais veids, kā uzglabāt kazenes?
Kazenes vienmēr jāuzglabā vēsas un nemazgātas. Ja ogas pirms atdzesēšanas nomazgā, pelējums var attīstīties ātrāk.
Etiķa vanna var vēl vairāk pagarināt glabāšanas laiku. Lai to izdarītu, bļodā ielej vienu daļu (piemēram, ēdamkaroti vai tasi) baltā etiķa un trīs daļas remdena ūdens. Pēc tam kazenes uz dažām minūtēm ievieto etiķa vannā. Pēc tam ogas var mazgāt ar ūdeni. Pēc pamodināšanas kazenes maigi nosusina uz papīra dvieļiem un novieto uz šķīvja vai bļodā, kas izklāta ar papīra dvieļiem uzglabāšanai.
Vislabāk to uzglabāt ledusskapja dārzeņu nodalījumā.
- Uzglabāšanas temperatūra: no 0 līdz 2 grādiem pēc Celsija
- nav jutīgs pret aukstumu
- nenogatavojas