Left Turpināt iepirkties
Jūsu pasūtījums

Jūsu grozā nav nevienas preces

Veikals pasūtījumus nepieņem.
Baklažāni

Baklažāni

Baklažāns pieder pie naktsvijoļu dzimtas un ir neatņemama ēdienkartes sastāvdaļa daudzās mājsaimniecībās. Vārītus tos var integrēt daudzās receptēs, taču dārzeņus nedrīkst ēst neapstrādātus . Iemesls tam ir ķīmiskā viela solanīns, kas atrodams arī dārzeņos, piemēram, tomātos un kartupeļos, un tiek sadalīts tikai karsējot. Tomēr jauno šķirņu baklažānos jau ir mazāk solanīna, un tajos ir arī samazināts rūgtvielu daudzums.

Cik ilgi baklažāni glabājas?

Tāpat kā jebkuru citu svaigi pirktu dārzeni, arī baklažānus vajadzētu ēst pēc iespējas ātrāk, pretējā gadījumā tie ātri sabojāsies. Ja baklažānu neapstrādā uzreiz pēc iegādes, dārzenis ledusskapī uzglabāsies apmēram nedēļu. Ja uzglabājat ledusskapī ilgu laiku, pievērsiet īpašu uzmanību iespiedumiem un mīkstajiem plankumiem, jo ​​baklažāni var sabojāties.

Nav ieteicams uzglabāt baklažānus istabas temperatūrā, jo dārzeņu šķirne turpinās nogatavoties un tāpēc ātrāk sabojāsies. Tomēr, ja baklažāni tika novākti pārāk agri, varat izmantot istabas temperatūru, lai turpinātu dārzeņu nogatavināšanu. Šajā nogatavināšanas procesā solanīns tiek arī tālāk kultivēts

  • Temperatūrā ap 9 grādiem pēc Celsija baklažānus var glabāt līdz desmit dienām.
  • Baklažānus var sasaldēt līdz 9 mēnešiem.
  • Baklažānus var arī vārīt vai raudzēt, lai pagarinātu to glabāšanas laiku.

Kad baklažāni ir slikti?

Svaigam baklažānam ir purpursarkana līdz tumši violeta gluda miza. Baklažāni, kas ir pārāk mīksti un ar plankumiem, ir uz sabrukšanas robežas, un tos nevajadzētu ēst. Var redzēt pazīmes, ka dārzeņi ir pārāk ilgi uzglabāti, īpaši, ja virsmu var iespiest  pat pie neliela spiediena.

Ja baklažānu iekšpusē ir brūni plankumi, tos var viegli nogriezt.

Savukārt, ja baklažāna mīkstums kopumā ir ļoti mīksts, dārzeni vairs nevajadzētu ēst. Garšas izmaiņas arī ir bojāšanās pazīme, īpaša uzmanība jāpievērš nepatīkamai sēnīšu garšai. Tas pats attiecas uz smaržu.

Vai jūs varat sasaldēt baklažānus?

Baklažāni ir viens no pārtikas produktiem, ko var bez problēmām sasaldēt, tas attiecas uz neapstrādātiem baklažāniem, kā arī uz baklažānu daļām, kas jau ir pagatavotas.
Šeit ir dažas lietas, kas jāpatur prātā, sasaldējot dārzeņus:

  • Izmantojiet tikai stingrus baklažānus, kas ir ideālā stāvoklī.
  • Vispirms rūpīgi nomazgājiet dārzeņus un sagrieziet tos apmēram 8 mm biezās šķēlēs.
  • Pēc tam šķēles blanšē katliņā apmēram trīs minūtes. Padoms: lai novērstu krāsas maiņu sasaldēšanas procesā, pievienojiet ūdenim nedaudz citrona sulas. 200 ml citronu sulas ir piemērots 3 litru ūdens.
  • Pēc tam atdzesējiet baklažānu šķēles aukstā ūdenī.
  • Tagad baklažānus nosusina ar virtuves papīru, un tos var iepakot saldētavas maisiņos un sasaldēt.