Baltie redīsi
Baltie redīsi: derīguma termiņš un uzglabāšana
Šie redīsi attiecas nevis uz vienu dārzeņu veidu, bet gan uz veselu grupu. Tajos ietilpst, piemēram, baltie redīsi, alus redīsi vai apaļie redīsi. Redīsi ir populāri Āzijā un bieži vien nonāk ēdienkartē.
Redīsu sezona atšķiras atkarībā no šķirnes. Vasaras redīsu sezona ir no marta līdz septembrim. Ziemas redīsi ir pieejami no oktobra līdz februārim. Tas nozīmē, ka dārzeņi lielveikalos nopērkami visu gadu. Tomēr ir arī situācijas, kad sakņu dārzeņi ir jāuzglabā īsu vai ilgu laiku. Šeit varat uzzināt, kā vislabāk uzglabāt redīsus un cik ilgi tos var uzglabāt.
Cik ilgi redīsi glabājas?
- Ledusskapja dārzeņu nodalījumā redīsus var uzglabāt līdz pat nedēļai.
- Redīsus var sasaldēt un uzglabāt saldētavā līdz trim mēnešiem.
- Redīsi var uzglabāt pagrabā vairākus mēnešus.
Kad redīsi ir slikti?
Viena no pazīmēm, ka redīsi ir sabojājušies, ir sakrokojusies miza un saplaisājusi virsma. Turklāt lapas vairs neizskatās svaigas un maigas. Uzspiežot uz virsmas, to nevajadzētu varēt deformēt.
Savukārt svaigu redīsu var atpazīt pēc gludās virsmas un lapu svaigi zaļās krāsas.
Savukārt svaigu redīsu var atpazīt pēc gludās virsmas un lapu svaigi zaļās krāsas.
Vai jūs varat sasaldēt redīsus?
Jā, redīsus var sasaldēt. Tas ir viens no dārzeņu veidiem, kas nav jutīgi pret aukstumu un tāpēc tos var ļoti viegli sasaldēt. Tomēr redīsus nevajadzētu sasaldēt neapstrādātā, bet gan blanšētā stāvoklī. Iemesls tam ir tas, ka redīsi satur daudz ūdens, kas sasaldēšanas procesā izplešas un, iznākot, kļūst mīksts. Tāpēc sagrieziet redīsus mazos gabaliņos, lai sasaldētu, īsi blanšējiet un noskalojiet ar aukstu ūdeni. Pēc tam to bez vilcināšanās var ievietot saldētavas maisiņos saldētavā un uzglabāt vairāk nekā trīs mēnešus.
Kāds ir labākais redīsu uzglabāšanas veids?
Redīsus vislabāk uzglabāt ledusskapī, ietinot tos mitrā drānā. Tas palielina uzglabāšanas laiku. Uzglabāšanai pagrabā vislabāk to glabāt kastē, kas piepildīta ar smiltīm vēsā un tumšā vietā.
- Uzglabāšanas temperatūra: 0 grādi pēc Celsija
- nav jutīgs pret aukstumu
- nenogatavojas