Left Turpināt iepirkties
Jūsu pasūtījums

Jūsu grozā nav nevienas preces

Veikals pasūtījumus nepieņem.
Redīsi

Redīsi

Redīsi: derīguma termiņš un uzglabāšana

Redīsi ir daudzu salātu sastāvdaļa. Veselīgais sakņu dārzenis piešķir ikvienam salātam pikantu garšu un ir pilns ar svarīgām sastāvdaļām un vitamīniem.

Redīsi lielveikalos nopērkami visu gadu. Sakņu dārzeņu sezona Latvijā ir no aprīļa līdz oktobrim. Lai iegādātos vai pašu audzētos redīsus lielākus daudzumus saglabātu ilgāku laiku, jāievēro pareiza uzglabāšana. Lūk, kā uzglabāt redīsus un kad tie sabojājas.

Cik ilgi glabājas redīsi?

  • Ledusskapja dārzeņu atvilktnē redīsus var uzglabāt līdz trim dienām.
  • Saldētus redīsus var uzglabāt līdz astoņiem mēnešiem.

Kad redīsi ir slikti?

Pazīme, ka redīsi ir slikti, ir sakrokojusies virsma un novājināta lapotne. Tāpat arī mainījusies lapotne ir zīme, ka redīsi vairs nav labi. Turklāt sakņu dārzeņi nedrīkst būt saplaisājuši un tiem jābūt cietiem. Lai pārbaudītu cietību, pietiek ar spiediena pārbaudi ar pirkstiem.

Vai jūs varat sasaldēt redīsus?

Jā, redīsus var sasaldēt. Tomēr redīsi satur daudz ūdens, kas var padarīt tos ļoti mīkstus. Ideālā gadījumā redīsus vajadzētu ēst svaigus uzreiz.

Tomēr, ja tie tomēr ir jāsasaldē, jāveic daži sagatavošanās darbi. Jo redīsus vajadzētu sasaldēt tikai svaigus un veselus. Turklāt lapas pirms sasaldēšanas jānoņem. Bumbuļi labi jānožāvē, lai tie nelīp saldētavas maisiņā.

Lai redīsus atkausētu, tie jāieliek traukā ar remdenu ūdeni, lai sakņu dārzeņi ātri neizžūtu.

Kāds ir labākais redīsu uzglabāšanas veids?

Redīsus var viegli uzglabāt ledusskapja dārzeņu atvilktnē. Tomēr lapas pirms uzglabāšanas ir jānoņem. Tas atņem bumbuļiem pārāk daudz mitruma un liek tiem sarukt. Redīsi paliek svaigāki, ja tos uzglabā hermētiskā traukā. Alternatīvi, tos var ietīt arī mitrā drānā.

  • Uzglabāšanas temperatūra: 0 grādi pēc Celsija
  • nav jutīgs pret aukstumu
  • nenogatavojas