Left Turpināt iepirkties
Jūsu pasūtījums

Jūsu grozā nav nevienas preces

Veikals pasūtījumus nepieņem.
Paprika

Paprika

Paprika: derīguma termiņš un uzglabāšana

Paprika ir daudzpusīgs dārzenis, un tai ir dažādas formas un krāsas.
Šeit varat uzzināt, kā papriku vislabāk uzglabāt, lai tā saglabātos pēc iespējas ilgāk un kad sarkano, dzelteno vai zaļo piparu vairs nevajadzētu lietot uzturā. 

 

Cik ilgi paprika glabājas?

Ja paprika ir nebojāta un nav ievainota, dārzeni var uzglabāt līdz divām nedēļām. Ja papriku paredzēts uzglabāt ilgāku laiku, to iepriekš nemazgā. Savukārt grieztu papriku jāglabā ledusskapī un plastmasas traukā tā uzglabāsies 3-4 dienas.

Kad paprika ir slikta?

Lai noteiktu, vai paprika ir slikta, vispirms jāpaskatās no ārpuses, lai redzētu, vai nav melnējumi vai savainojumi. Tās var būt pirmās norādes. Ja paprikai nav sapuvuši plankumi, papriku var ēst. Vienkārši nogrieziet netīrās vietas.

Savukārt, ja paprikas iekšpusē parādās brūni plankumi vai pelējums, papriku vairs nevajadzētu ēst. Iemesls tam ir tas, ka paprika, tāpat kā daudzi citi dārzeņu veidi, lielākoties sastāv no ūdens, un tāpēc pelējums var nemanāmi izplatīties uz citām vietām.

Vai jūs varat sasaldēt papriku?

Tāpat kā lielāko daļu citu dārzeņu, arī papriku var sasaldēt. Tomēr paprika ātri zaudē savu kraukšķīgumu, un tos vajadzētu izmantot tikai ēdiena gatavošanai pēc atkausēšanas, nevis svaigā veidā. Lai papriku sagatavotu sasaldēšanai, vispirms nomazgājiet, izņemiet sēklas un pēc tam sagrieziet gabaliņos.

Kā alternatīvu saldēšanai piparus var arī marinēt vai konservēt.

Kāds ir labākais veids, kā uzglabāt papriku?

Papriku nevajadzētu glabāt ledusskapī, jo tā ātrāk zaudē mitrumu un arī veselīgos komponentus. Tāpēc, ja iespējams, glabājiet papriku neapsildītās telpās vai pagrabā ap 10 grādiem.

  • Uzglabāšanas temperatūra: no 8 grādiem pēc Celsija līdz 10 grādiem pēc Celsija
  • jutīgs pret aukstumu
  • nenogatavojas