Left Turpināt iepirkties
Jūsu pasūtījums

Jūsu grozā nav nevienas preces

Veikals pasūtījumus nepieņem.
Ziedkāposti

Ziedkāposti

Ziedkāposti: glabāšanas laiks un uzglabāšana

Ziedkāposti ir viens no dārzeņiem ar zemu ogļhidrātu saturu.

Populārais dārzenis satur daudzas minerālvielas, kā arī B vitamīnus un C vitamīnu, tāpēc ir daudz pagatavošanas variantu. Neatkarīgi no tā, vai tas ir neapstrādāts, grauzdēts, tvaicēts, vārīts, cepts, blanšēts vai biezenī.

Galvenā ziedkāpostu sezona Latvijā ilgst no jūnija līdz oktobrim atkarībā no laikapstākļiem. Siltākās valstīs, piemēram, Itālijā, Francijā un Spānijā, ziedkāposti tiek audzēti visu gadu. Tomēr, ja vēlaties audzēt savu ziedkāpostu vai iegādāties dārzeņus no reģionālā izplatītāja, jums jāzina, kā  ziedkāpostus var pareizi uzglabāt un cik ilgi tos var uzglabāt.

Cik ilgi ziedkāposti glabājas?

Ziedkāposti nav viens no tipiskiem uzglabātajiem dārzeņiem.

  • Dārzeņu nodalījumā ziedkāpostus var uzglabāt līdz piecām dienām.
  • Uzglabāšanas maisiņā ar gaisa caurumiem dārzeņus var uzglabāt pat līdz desmit dienām.
  • Ziedkāpostus var sasaldēt līdz 12 mēnešiem.
  • Vārītus ziedkāpostus var uzglabāt līdz trim dienām.
  • Ja dārzeņi ir marinēti, tos var ēst apmēram mēnesi.

Kad ziedkāposti ir slikti?

Svaigu ziedkāpostu var atpazīt pēc kupliem baltiem ziediem un vieglas, patīkamas smaržas. Brūni vai dzelteni plankumi liecina par nepareizu uzglabāšanu. Bojātu puķkāpostu var atpazīt arī pēc novītušajām lapām. Mazie melni plankumi uz kāpostiem norāda uz dārzeņa sēnīšu invāziju. Ja tas tā ir, ziedkāpostu nekādā gadījumā nevajadzētu ēst.