Left Turpināt iepirkties
Jūsu pasūtījums

Jūsu grozā nav nevienas preces

Veikals pasūtījumus nepieņem.
Cukini

Cukini

Cukini: derīguma termiņš un uzglabāšana

Cukini ir ļoti daudzpusīgs dārzenis, un tas labi garšo vārīts, cepts vai grilēts. Īpašs ir arī tas, ka cukini var ēst ar mizu. Kā cukini jāuzglabā, lai tie izmantojami ilgu laiku, jūs uzzināsit tālāk.

Cik ilgi cukini glabājas?

Parasti cukini pēc iegādes ir jāizlieto ātri, jo neapstrādātu dārzeņu nevar ilgi uzglabāt. Taču, lai nodrošinātu glabāšanas laiku dažas dienas, cukini jātur aptuveni 8 - 10 grādu temperatūrā pēc Celsija. Tā kā cukini ir ēdiens, kas ir jutīgs pret aukstumu, temperatūrai nevajadzētu būt zemākai par šo. Tāpēc ledusskapis nav piemērots ilgstošai uzglabāšanai.

Taču, ja cukini pagatavo dažu dienu laikā pēc iegādes, to droši var uzglabāt ledusskapja dārzeņu nodalījumā.

Kad cukini ir slikti?

Lai noskaidrotu, vai cukini ir slikti, papildus izskatam jāpievērš uzmanība arī garšai. Viena no ārējām pazīmēm, ka cukini ir slikti, ir pelējums. Tad cukini vairs nedrīkst izmantot gatavošanai.

Ja cukini no ārpuses joprojām izskatās svaigi un neesat pārliecināts par glabāšanas laiku, garša izšķirs vai svaigs. Šeit īpaša uzmanība jāpievērš rūgtai garšai. Jo tas norāda uz rūgtvielu cucurbitacin, kas ir indīgs. Tas var notikt arī ar ķirbjiem, kabačiem un gurķiem.

Savukārt, ja cukini garšo no augļaini salda līdz neitrālai, to var ēst neapstrādātu vai bez vilcināšanās gatavot.