Left Turpināt iepirkties
Jūsu pasūtījums

Jūsu grozā nav nevienas preces

Veikals pasūtījumus nepieņem.
Kukurūza

Kukurūza

Kukurūza: glabāšanas laiks un uzglabāšana

Kukurūzas augs tiek uzskatīts par kultivētu augu un kopā ar rīsiem un kviešiem ir viens no svarīgākajiem augiem uzturā. Ja sarunvalodā runā par kukurūzu, tas galvenokārt nozīmē cukurkukurūzu.

Šeit varat uzzināt, kā vislabāk uzglabāt kukurūzu un cik ilgi to var uzglabāt.
Cukurkukurūza ir vienīgais kukurūzas veids, kas ir komerciāli pieejams un piemērots lietošanai pārtikā, kā arī uzpūstā kukurūza, ko izmanto arī kā popkornu. Cukurkukurūzā ir daudz ogļhidrātu, bet tajā ir maz tauku. Zeltaini dzeltenie konservēti kukurūzas graudi ir pieejami visu gadu. Svaigi novākta kukurūza galvenokārt ir pieejama galvenajā sezonā no jūnija līdz septembrim . Tā kā kukurūza ļoti ātri zaudē savu saldo garšu, to vajadzētu ātri izlietot vai ilgstoši uzglabāt aizsargātā vietā.   

Cik ilgi glabājas kukurūza?

Izpārdošanas pīķa periodā jūs varat iegūt cukurkukurūzu svaigu no lauka kukurūzas vālītes veidā. Ja kukurūzas auga sēklas joprojām ir piestiprinātas pie vālītēm, vālītes ledusskapī uzglabāsies vairākas dienas . Ja kukurūzas vālīte jau ir nolobīta vai apžuvusi, cukurkukurūza jāapēd  divu dienu laikā .

Alternatīvi ir arī konservēta kukurūza ar irdinātiem kukurūzas graudiem. Neatvērtus konservus šādā veidā var uzglabāt ļoti ilgu laiku. Pēc skārdenes atvēršanas kukurūzu noteikti nevajadzētu glabāt bundžā. Glabājiet kukurūzas graudus keramikas vai plastmasas traukā, ledusskapī var uzglabāt līdz trim dienām.

Kad kukurūza ir kaitīga?

Svaiga kukurūza garšo saldi un sulīgi, kodoli ir zeltaini un spīdīgi. Sasmalcinot svaigus kukurūzas graudus, izdalās piena balta sula. 
Ja vēlaties noskaidrot, vai kukurūza ir slikta, īpašu uzmanību pievērsiet kukurūzas vālītes augšdaļai, jo tā ir pirmā lieta, kas sapelē. Ja uz galiņa parādās balti vai zili plankumi, visu kukurūzas vālīti nevajadzētu ēst. 
Ja kukurūza ir iepriekš pagatavota, īpaša uzmanība jāpievērš smaržai. Ja iepriekš termiski apstrādāti kukurūzas graudi zaudē savu svaigo, saldeno smaržu, tā ir arī pirmā pazīme, ka kukurūza ir sabojājusies. Garšas pārbaudes laikā uzmanība jāpievērš arī miltu garšai. Ja kukurūza jau ir miltaina, tas norāda, ka tā ir glabāta ilgu laiku.