Kukurūza
Kukurūza: glabāšanas laiks un uzglabāšana
Šeit varat uzzināt, kā vislabāk uzglabāt kukurūzu un cik ilgi to var uzglabāt.
Cik ilgi glabājas kukurūza?
Izpārdošanas pīķa periodā jūs varat iegūt cukurkukurūzu svaigu no lauka kukurūzas vālītes veidā. Ja kukurūzas auga sēklas joprojām ir piestiprinātas pie vālītēm, vālītes ledusskapī uzglabāsies vairākas dienas . Ja kukurūzas vālīte jau ir nolobīta vai apžuvusi, cukurkukurūza jāapēd divu dienu laikā .
Alternatīvi ir arī konservēta kukurūza ar irdinātiem kukurūzas graudiem. Neatvērtus konservus šādā veidā var uzglabāt ļoti ilgu laiku. Pēc skārdenes atvēršanas kukurūzu noteikti nevajadzētu glabāt bundžā. Glabājiet kukurūzas graudus keramikas vai plastmasas traukā, ledusskapī var uzglabāt līdz trim dienām.
Kad kukurūza ir kaitīga?
Svaiga kukurūza garšo saldi un sulīgi, kodoli ir zeltaini un spīdīgi. Sasmalcinot svaigus kukurūzas graudus, izdalās piena balta sula.
Ja vēlaties noskaidrot, vai kukurūza ir slikta, īpašu uzmanību pievērsiet kukurūzas vālītes augšdaļai, jo tā ir pirmā lieta, kas sapelē. Ja uz galiņa parādās balti vai zili plankumi, visu kukurūzas vālīti nevajadzētu ēst.
Ja kukurūza ir iepriekš pagatavota, īpaša uzmanība jāpievērš smaržai. Ja iepriekš termiski apstrādāti kukurūzas graudi zaudē savu svaigo, saldeno smaržu, tā ir arī pirmā pazīme, ka kukurūza ir sabojājusies. Garšas pārbaudes laikā uzmanība jāpievērš arī miltu garšai. Ja kukurūza jau ir miltaina, tas norāda, ka tā ir glabāta ilgu laiku.