Gurķi
Gurķi: derīguma termiņš un uzglabāšana
Lielā ūdens satura dēļ gurķi ir patīkams atspirdzinājums, īpaši vasarā. Tajā ir maz kaloriju un satur daudzas vērtīgas uzturvielas. Mizu, kurā ir lielākā daļa vitamīnu un minerālvielu, var ēst.
Izšķir īsākos gurķus un garākos un smagākos gurķus. Gurķu sezona ir no jūnija līdz septembrim. Ņemot vērā importu no Nīderlandes, Spānijas un Grieķijas, dārzeņi ir pieejami visu gadu. Atšķirībā no vairuma dārzeņu, gurķi ir jutīgi pret aukstumu. Šeit var uzzināt, kas jāņem vērā, uzglabājot un cik ilgi gurķus var uzglabāt.
Cik ilgi gurķi glabājas?
- Uzglabājot 10 līdz 13 grādu temperatūrā, gurķus var uzglabāt līdz trim nedēļām.
- Gurķi ledusskapī jāuzglabā ne ilgāk kā četras dienas, jo tie ir aukstuma jutīgi un ātrāk sabojājas.
- Konservēti vai marinēti gurķi uzglabāsies vairākus mēnešus.
Kad gurķi ir slikti?
Vai gurķis ir slikts, vispirms var atpazīt pēc garšas. Gurķi garšo nedaudz rūgti, Šāds gurķis var būt indīgs un kaitīgs jūsu veselībai. Bez garšas gurķus var atpazīt arī pēc citām īpašībām. Slikts gurķis vairs nav kraukšķīgs un stingrs. To var viegli saliekt. Turklāt mīksti gali ir bojāšanās pazīme.
Vai jūs varat sasaldēt gurķus?
Nē, jūs nevarat sasaldēt gurķus. Lai gan ir iespējams sasaldēt jebkuru pārtiku, gurķis ir viens no tiem pārtikas produktiem, ko vajag uzglabāt citos veidos. Jo gurķis sastāv no 95 procentiem ūdens un, glabājot saldētavā, tas izplešas. Tas padarīs gurķi mīkstu un grūti apstrādājamu. Tāpēc dārzeņu konservēšana ir labāka alternatīva ilgākai uzglabāšanai.