Ķīnas kāposti
Ķīnas kāposti: glabāšanas laiks un uzglabāšana
Ķīnas kāposti kā nozīmīgs uzturvielu, piemēram, C vitamīna un folijskābes, avots un ir gaidīts viesis latviešu virtuvē. Pekinas kāpostus var izmantot visdažādākajos veidos gan siltos, gan aukstos ēdienos.
Ķīnas kāposti ir pieejami no septembra līdz februārim. Ja vēlaties baudīt Ķīnas kāpostus atlikušajos gada mēnešos, jums jāzina, kā tos vislabāk uzglabāt. Šeit var uzzināt, cik ilgi Ķīnas kāpostus var glabāt un kad tie ir slikti.
Cik ilgi glabājas Ķīnas kāposti?
- Pekinas kāpostus ledusskapja dārzeņu nodalījumā var uzglabāt apmēram nedēļu.
- Pagrabā kāpostus var uzglabāt vairākas nedēļas.
- Saldētus Ķīnas kāpostus saldētavā var uzglabāt apmēram četrus mēnešus.
Kad Ķīnas kāposti ir slikti?
Pekinas kāpostu, kas ir sabojājies, var atpazīt pēc tā, ka lapas vairs nav kraukšķīgas un svaigas. Tumši plankumi ir arī bijāšanās pazīme. Svaigiem Ķīnas kāpostiem vajadzētu būt stingriem, izskatīties sulīgi zaļiem un kāpostu galvai joprojām jābūt aizvērtai.
Vai var sasaldēt Ķīnas kāpostus?
Jā, jūs varat sasaldēt Ķīnas kāpostus. Lai pagarinātu uzglabāšanas laiku, Ķīnas kāpostus vēlams iepriekš blanšēt sālsūdenī un pēc tam atdzesēt ar ledus ūdeni. Turklāt kāposti jāuzglabā hermētiskā saldētavas maisiņā saldētavā.