Left Turpināt iepirkties
Jūsu pasūtījums

Jūsu grozā nav nevienas preces

Veikals pasūtījumus nepieņem.
Sarkanie kāposti

Sarkanie kāposti

Sarkanie kāposti: glabāšanas laiks un uzglabāšana

Sarkanie kāposti, sarkanie kāposti vai  zilie kāposti. Kāpostu dārzeņiem ir ne tikai daudzi nosaukumi, bet arī tos regulāri izmanto latviešu virtuvē, jo sarkanajos kāpostos ir ļoti maz kaloriju un tie satur daudz vitamīnu un antioksidantu.
Sarkanie kāposti ir komerciāli pieejami visu gadu. Tomēr sarkano kāpostu galvenā sezona jeb ražas novākšanas laiks ir no septembra līdz oktobrim. Pārējā gada laikā tiek piedāvāti tā sauktie daudzgadīgie kāposti. Šeit varat uzzināt, kā vislabāk uzglabāt svaigus sarkanos kāpostus un cik ilgi tos var uzglabāt.

Cik ilgi saglabājas sarkanie kāposti?

Sarkanie kāposti var tikt uzglabāti visilgāk, ja tie tiek turēti veseli. 

  • Svaigi novāktos sarkanos kāpostus, ietītus mitrā drānā, var glabāt līdz trim nedēļām. 
  • Sarkanos kāpostus no dārza var uzglabāt ledusskapī līdz trim nedēļām. 
  • Sarkano kāpostu glabāšanas laiks no lielveikala var būt īsāks, jo precīzu ražas novākšanas laiku ir grūti novērtēt. 
  • Ja sasaldēsiet sarkanos kāpostus, tie uzglabāsies vismaz sešus mēnešus. 
  • Sarkanos kāpostus pagrabā var uzglabāt līdz sešiem mēnešiem.